luni, 24 ianuarie 2011

Se va rescrie istoria speciei umane? Ne-au mai gasit un stramos!

Se va rescrie istoria speciei umane? Ne-au mai gasit un stramos!
Cercetatorii si paleontologii au descoperit un nou tip de hominid, necunoscut pana acum. Se pare ca a trait in urma cu circa 40.000 de ani in actuala Siberie. Identificarea s-a facut cu ajutorul unei cantitati mici de ADN extras dintr-un fragment de os.

Bucata de falanga a fost gasita in 2008, intr-o pestera din Denisova, in Muntii Altai. Se pare ca acest tip de hominid a trait in aceeasi epoca cu oamenii de Neanderthal si cu oamenii moderni.

Cercetatorii au explicat in studiul lor, publicat in revista Nature, ca trebuie mers cu pana la un milion de ani in trecut pentru a gasi un stramos comun tipului de hominid descoperit in Denisova, omului modern si omului de Neanderthal, al carui ADN mitocondrial a fost deja analizat.

Noul hominid descoperit in Siberia era rezultatul unei migratii a reprezentantilor genului Homo de pe continentul african diferita de cea efectuata de stramosii omului de Neanderthal si de cea realizata de stramosii omului modern (Homo sapiens).

Este posibil ca hominidul descoperit in Siberia sa-l fi cunoscut pe omul de Neanderthal, care, in aceeasi epoca, traia la mai putin de 100 de kilometri de pestera din Denisova, dar si pe cel modern, care a ocupat Muntii Altai in urma cu peste 40.000 de ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro