duminică, 2 octombrie 2011

Alternative legale la cele mai piratate programe

Dupa cum va promiteam ieri, iata in continuare cateva alternative legale la cele mai piratate programe din intreaga lume.
Sa incepem cu sistemul de operare. Daca nu va puteti cumpara o licenta pentru Windows, exista numeroase versiuni ale Linuxului pe care le puteti folosi, inclusiv una in romana. Nu e nevoie sa aveti cunostinte extraordinare de programare ca sa va descurcati cu Linuxul sau Ubuntu, iar avantajele includ posibilitatile foarte mari de personalizare si lipsa virusilor.
Si pentru ca tot v-am dus cu gandul la antivirusi, recomandarea noastra este sa incercati AVG-ul. De pe site-ul lor puteti descarca o versiune pentru telefoanele mobile si alte programe utile, menite sa va imbunatateasca performanta computerului. Alte variante sunt Avast-ul sau Avira, din ce au mai testat si colegii nostri din birou. Si la Bitdefender puteti gasi un program gratuit.
Daca cumva cautati o alternativa la suita Microsoft Office, atunci ar trebui sa luati in considerare pachetul Open Office (care are o versiune inclusiv in limba romana). Usor de descarcat si de instalat, va scuteste de grija licentelor, oferindu-va in acelasi timp calitatea la care v-ati astepta.  De asemenea, merita luat in calcul si Libre Office, cu o versiune pentru Windows si Microsoft.
Daca sunteti in cautarea unor programe similare Photoshop-ului, atunci cea mai buna solutie ar putea fi Gimp. De asemenea, pe site-ul celor de la Photoshop aveti o serie de instrumente pe care le puteti folosi si online. Illustrator-ul ar putea fi inlocuit cu Inkscape.
Pentru inscriptionarea cd-urilor, puteti incerca Free Disc Burner, un program cu licenta freeware.
Winzip-ul sau Winrar-ul au parte de competitie din partea 7zip, iar Adobe Proffesional din partea Nitro PDF, un program care va va ajuta sa va gestionati toate fisierele in format PDF.
Pe langa Youtube, mai puteti asculta muzica si pe Grooveshark sau Stereo Mood, in functie de dispozitia pe care o aveti. Iata aici si o colectie de alte site-uri de unde puteti asculta sau downloada muzica gratuit si legal, de pe site-ul lui Florin Groza. Nu subestimati nici paginile de Myspace ale artistilor care isi promoveaza melodiile online.

In continuare, va asteptam sugestiile, pe care le vom adauga in cadrul articolului. Voi ce alte programe gratuite si legale mai folositi? 







Fetele din ziua de azi


http://newsletter.helpnet.ro/helpnet/2006.03/images/2006.03.Fata-cu-geanta.jpg

Tot am stat si tot m-am gandit zile la rand si am ajuns la o concluzie . Fetele faine sunt destul de dezorientate , nu poti spera la ceva serios cu ele , is obsedate sa se valorifice cat mai bine , si sunt greu , greu , greu de multumit (sa nu zic ca asta e misiune imposibila) .
Adevaratele fete faine nu sunt extrem de atragatoare si frumoase , doar placute si agreabile !
Deci baieti bagati de seama .
andyszekely.ro