vineri, 1 iulie 2011

BMX rider Jayden Leeming - New Zealand

Dj Adrian Eftimie - Lonely (Official Video)

O NOUĂ DESCOPERIRE arheologică ar putea schimba radical teoriile privind EVOLUŢIA speciei umane

VEZI AICI DESPRE CE ESTE VORBA...

O echipă de cercetători pune la îndoială teoria larg acceptată a evoluţiei umane care spune că primii oameni s-au răspândit de pe continentul african, relatează The Daily Mail. În urma unor excavări, s-a constatat că Homo erectus şi Homo sapiens nu au coexistat în Asia pentru 5.000 de ani, cum s-a crezut până acum. Cercetătorii sunt de părere că Homo erectus, strămoşul direct al Homo sapiens, a dispărut cu cel puţin 100.000 de ani înainte de apariţia omului.

Homo erectus a început să migreze din Africa în urmă cu 1,8 milioane de ani. Acum 500.000 de ani, el a început să dispară atât din Africa, cât şi din Asia, însă se credea că în Indonezia a reuşit să supravieţuiască până acum aproximativ 35.000 de ani. Primii oameni moderni, Homo sapiens, au ajuns în acea regiune în urmă cu 40.000 de ani, prin urmare, se credea că cele două specii au coexistat pentru 5.000 de ani, până când Homo erectus a dispărut.

Noile cercetări sugerează că această teorie ar fi greşită. Excavările coordonate de profesorul Etty Indriati, de la Universitatea Gadjah Mada din Indonezia, arată că Homo erectus dispăruse cu mult înainte ca Homo sapiens să ajungă pe continentul asiatic. Perioada dispariţiei din Indonezia a strămoşului omului modern a fost estimată de Indriati ca fiind în urmă cu cel puţin 143.000 de ani, însă el nu exclude ca Homo erectus să fi dispărut chiar şi acum 550.000 de ani.

Dacă cercetătorii indonezieni au dreptate, larg acceptata teorie care spune că oamenii moderni s-au dezvoltat întâi în Africa, după care au migrat către celelalte continente, este eronată. Teoria este invalidată deoarece veridicitatea ei ar presupune ca Homo sapiens să fi trăit pentru o perioadă de timp alături de speciile pe care le-au înlocuit, însă diferenţa dintre dispariţia lor şi cea a Homo erectus dovedeşte că nu este aşa. Profesorul Indriati este de părere că evoluţia umană ar putea fi explicată, în contextul noilor descoperiri, cu ajutorul unei teorii "multiregionale". Potrivit acestui model, Homo sapiens a avut strămoşi atât în Africa, cât şi în Europa şi Asia.

Directia 5 ft. Anda Adam - De-as Putea

Sander van Doorn - Identity Episode 83

Marius Nedelcu feat. Alexandra Ungureanu - Slow it down [Official track HQ]

Splashfunk & Dj Zet - Cha Cha Groove (Preview Original Mix)

Sign vs. Dj Andi - You got me (TEASER)

DYNAMITE Tara McDonald vs Sidney Samson - the official video

andyszekely.ro