sâmbătă, 16 iulie 2011

Avanpremiera savarina de weekend 10 iul 2011 pe TeleM

Avanpremiera savarina de weekend 17 iul 2011 pe Tele M

Top 5 bauturi de vara

Cafea fierbinte? Ceai? In niciun caz! In aceasta perioada alergam dupa un colt de umbra, un aer conditionat sau macar un ventilator si dupa o bautura rece si racoritoare! Am pregatit pentru tine un top 5 al celor mai “cool” bauturi de vara:

1. Limonada

limonada
Lamai (sau limes), zahar (brun sau clasic) si apa. E tot ce ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasa si racoritoare limonada. Daca nu ai rabdare sa se raceasca la frigider, adauga cateva cuburi de gheata si bucura-te de gustul dulce-acrisor.

In cautare de senzatii tari? Adauga si cateva frunze de menta. Ahhh!

2. Ice Coffee

coffee
Cand vine vorba de cafea rece exista doua variante: una scurta in care ai nevoie doar de lapte si un pliculet special de ice coffee (eventual un shaker) si o varianta mai lunga ce implica si prepararea cafelei. Urmeaza pasii urmatori:

prepara un expresso lung (sau o cana de cafea tare) si lasa-l sa se raceasca

toarna cafeaua intr-un pahar inalt

adauga zahar dupa gust

pune si laptele

optional: adauga cuburi de gheata/frisca/scortisoara

3. Granita

granita
Granita, cunoscuta si sub numele de sorbet, este un desert nascut in Sicilia. Sigur va aduceti aminte de recipientele alea transparente ce amestecau fulgii de gheata colorati. Pentru a-l prepara ai nevoie de gheata (fulgi), apa si diferite sortimente de siropuri. Cele mai populare arome? Lamaie, capsuni, menta si portocale.

4. Shake

shake
Fie ca e vorba de lapte sau fulgi de gheata, fructe sau arome de vanilie si ciocolata, un shake rece si delicios este alegerea perfecta pentru vremea torida de afara. Combina fie lapte cu banane, pepene, kiwi sau capsuni, fie fulgi de gheata cu sucuri de fructe.

Gasesti aici mai multe retete de shake-uri.

5. Fresh

fresh
Bogat in vitamine, natural si mereu la indemana, fresh-ul iti sta la indemana in aceasta vara. Stoarce fructele tale preferate si adauga gheata. Poti sa te opresti la un singur fruct sau poti sa-ti pui imaginatia la munca si sa realizezi fresh-uri multifruct. Sucul proaspat este un boost de vitamine instantaneu si o bautura racoritoare de vara!

andyszekely.ro