miercuri, 8 iunie 2011

Invazia virusu rilor!

Este alarma generala in toata Europa pentru a preveni imbolnavirea oamenilor, in special a copiilor. Daca pana acum am crezut ca gripele porcine si aviare au fost tot ce se poate mai rau, afla ca anul acesta este posibil sa apara un nou val de boli. In ajutorul tau venim cu informatii si modalitati de a preveni imbolnavirea.
HPV - virusul dragostei

West Nile - virusul verii

Acest virus se transmite prin intepatura de tantar si provoaca afectiuni grave, uneori mortale. Pana in anul 1999, West Nile era depistat doar in Africa si Asia, dar, in 2002, acesta a inceput sa faca victime in intreaga Europa. Vara trecuta, sute de oameni au fost depistati cu acest virus, cateva zeci fiind romani. Din cauza faptului ca numarul victimelor creste de la an la an, in vara lui 2011 suntem iarasi expusi unui val mai puternic de infestare.
Pe cine afecteaza:
Copii si adulti.
Cum se contracteaza:
Prin intepatura de tantar, care a fost infestat si el, la randul sau, prin inteparea unei pasari purtatoare.
Perioada de incubatie:
3-14 zile.
Simptome:
Febra, migrene, dezorientare, slabiciune musculara, amorteala, psihoza, voma, diaree, urticarie. Ciudat este ca 4 din 5 persoane infestate cu West Nile nu prezinta niciun simptom in primele 10-14 zile.
Preventie:
Purtarea in permanenta pe piele a solutiilor antitantari.
Este contagios?
Prin contactul normal, precum sarutul, nu este contagios.
Exista vaccin?
Nu si nu exista un tratament.


E. coli - noua amenintare a Europei

Escherichia coli este o bacterie care traieste in tubului digestiv al omului, facand parte din flora bacteriana normala. Cele mai multe tulpini ale sale sunt inofensive, dar unele dintre ele sunt responsabile pentru infectiile urinare ale omului, specialistii spunand ca toate femeile sufera de o astfel de afectiune, cel putin o data in viata. Din pacate, E. coli poate afecta organismul grav, in lipsa tratamentului, provocand insuficienta renala.
Pe cine afecteaza:
Toate categoriile de varsta, dar in special copiii.
Cum se contracteaza:
Mancarea poate fi contaminata cu E. coli, de aceea carnea, in mod special, trebuie preparata termic in mod corespunzator. De asemenea laptele sau derivatele din lapte sau fructele si legumele nespalate. Bacteria se mai poate lua din locurile insalubre sau aglomerate, de pe carucioarele de la hipermarketuri sau din transportul in comun, cat si pe cale sexuala.
Perioada de incubatie:
3-4 zile de la contact.
Simptome:
Dureri de stomac, crampe, dureri la palpare, in special in zona intestinelor, diaree, greturi, prezenta sangelui in urina.
Preventie:
Evitarea expunerii in locuri lipsite de igiena, iar stilul de viata trebuie sa fie cat mai sanatos: spalarea tuturor alimentelor, gatirea carnii la temperaturi mari, laptele si branzeturile sa fie intotdeauna pasteurizate, igienizarea locuintei si purtarea in permanenta a unui dezinfectant pentru maini.
Este contagios?
Da, cu grad crescut. De exemplu, poti lua E. coli daca iti tii periuta de dinti langa aceea a unei persoane purtatoare a unei tulpini daunatoare a E. coli.
Exista vaccin?
Nu. Uneori infectia poate trece de la sine, dar de multe ori este necesar un tratament medical.


HPV - virusul dragostei

Human Papilloma Virus afecteaza femeile, barbatii fiind doar purtatori. Acest virus este extrem de periculos, deoarece poate declansa formatiuni canceroase ale colului uterin. Mai mult, exista peste 100 de tulpini ale HPV-ului, unele fiind mai rezistente decat celelalte. Tipurile de HPV cu risc cancerigen sunt cele numerotate cu 16, 18, 31 si 45.
Pe cine afecteaza:
In cele mai multe cazuri afecteaza femeile mature, active sexual, sau se transmite de la mama la fat. Exista suspiciuni ca s-ar putea contracta si de pe lenjeria intima, costume de baie, toalete s.a.m.d.
Cum se contracteaza:
Prin contact sexual sau prin contact cu zona genitala a unei persoane purtatoare.
Perioada de incubatie:
Intre 2 saptamani si 8 luni.
Simptome:
Primul semnal de alarma este rezultatul testului Papanicolau. Ca simptom principal, HPV provoaca aparitia unor veruci (negi) in zona genitala. Acestea se vindeca pe parcursul a maximum doi ani, cu un tratament imunostimulator adecvat.
Preventie:
Folosirea prezervativului la contactul sexual, o viata sanatoasa, care sa-ti intareasca sistemul imunitar si atentie sporita in contactul cu lenjeria intima sau toaletele strainilor.
Este contagios?
Da, se poate transmite, insa nu prin contact normal - sarut, strangere de mana s.a.m.d.
Exista vaccin?
Da, exista un vaccin care poate fi facut de fetitele si femeile cu varste cuprinse intre 9 si 26 de ani.


Rotavirus - tinteste copiii

Este un virus responsabil de gastroenteritele infectioase benigne la copii. Conform site-ului
www.sfatulmedicului.ro, peste 56% din cazurile spitalizate pentru gastroenterita acuta la sugari si copii mici sunt provocate, in Europa, de infectia cu rotavirus. In intreaga lume, anual, infectia cu rotavirus este responsabila pentru aproximativ 2,4 milioane de cazuri care necesita spitalizare si 610.000 de decese.In Uniunea Europeana, in fiecare an se inregistreaza 200 de decese cauzate de forme severe ale acestei infectii, in timp ce in SUA numarul cazurilor mortale este mai mic de 40. In tarile in curs de dezvoltare din Africa, rotavirusul provoaca 580 de decese pe zi in randul copiilor.
Pe cine afecteaza:
In general, copiii cu varste mici, dar si adultii.
Cum se contracteaza:
Se ia din colective, precum gradinite sau scoli. Se transmite prin contactul fecalelor de animal cu gura copilului.
Perioada de incubatie:
O saptamana.
Simptome:
Febra, diaree severa, greata, stare generala de rau.
Preventie:
Dezinfectarea spatiilor de joaca, evitarea nisipului din parc, unde pot exista fecale de origine animala.
Este contagios?
Da.
Exista vaccin?
Da, dar doar pentru copiii cu varste de pana la cinci ani.


Leptospiroza - boala pescarului

Odata cu venirea verii, leptospiroza, o boala infectioasa provocata de o bacterie periculoasa, face multe victime in zonele rurale. Aceasta bacterie este gazduita de catre animalele salbatice, sobolani in mod special, si se transmite prin urina lor.
Pe cine afecteaza:
Toate persoanele.
Cum se contracteaza:
Prin contact cu urina de animal salbatic, in special cea de sobolan, dar si prin scaldarea in rauri, lacuri sau balti, prin spalarea manilor in aceasta apa. In lipsa unui tratament adecvat inca din stare incipienta, leptospiroza poate fi fatala, deoarece afecteaza toate organele vitale. Se trateaza cu antibiotic puternic.
Perioada de incubatie:
10 zile.
Simptome:
Febra ridicata, dureri musculare si de cap, icter si hemoragii renale.
Preventie:
Vaccinarea animalelor de companie contra leptospirozei, evitarea scaldatului in balti sau ape posibil contaminate de urina de animal, evitarea ranirilor la pescuit.
Este contagios?
Nu se transmite de la om la om prin contact obisnuit.
Exista vaccin?
Nu exista un vaccin destinat oamenilor.

Free Deejays - Around the world (Extended Version) - Produced By Code Production

Free Deejays - Around the world ( Re-edit Radio Version 2011) - Produced By Code Production

MADONNA vs.CHRIS MAYER - Like A Prayer (No DissCrimination Remix)

David Deejay feat P Jolie & Nonis - Perfect 2 Original [ Radio Edit ] 2011

Belocca & Soneec - By The Way You Dance ( Low Frequency Preview )

Belocca & Soneec - By The Way You Dance ( Low Frequency Preview ) by Belocca

Bibanu mixXL - CEVA

Dj Robert Georgescu & Lara feat. Da Fleiva - I Feel

Jai Alexander & Sarah - Lover's Night Remix ( Night Version )

Jai Alexander & Sarah - Lover's Night Remix ( Day Version )

cautam fete pentru Tineretului 2011


ANUNT OFICIAL !
sâmbătă la 20:30 - 12 iunie la 23:30
Locaţie : Costinesti
MEGA DISCOTECA TINERETULUI din COSTINESTI cauta fete pentru o posibila colaborare pe sezonul 2011; hostesse, animatoare si sampling.
Daca esti interesata trimite CV + minim 3 poze la dresa de e-mail: pentrutineretului2011@yaho
o.com
andyszekely.ro