miercuri, 13 aprilie 2016

Desenele Animate Nu Sunt Pentru Copii

Desenele Animate Nu Sunt Pentru Copii









Celor mai multi oameni, ca sa nu zic tuturor oamenilor, le plac desenele animate. Am crescut cu ele, ne-am uitat de un milion de ori la aceeasi animatie preferata, indiferent cat de plictisiti erau oamenii mari care ne supravegheau, ce mai, nici nu am observat ca ii deranjau, stiu acum pentru ca a trebuit sa urmaresc de 6-7 ori pe zi Pisicile Aristrocrate, cu nepotica mea. 
Si foarte adesea ne bucuram mai mult de animatii de cat de filme si la fel de des sunt mai amuzante. Acum poate sunt doar eu asa, cine stie...
Dar sa ne intoarcem la oile noastre, desenele animate nu sunt perfecte, sunt facute de oameni mari, adulti, nu de copii asa ca sunt supuse mintilor adulte, care au chef de glume si le spun mai departe, uneori nu in cel mai subtil mod si alteori prea direct. 
Desenele animate, mai ales cele mai vechi erau si mult mai violente si atingeau subiecte mai sensibile de cat disney-pixar, sony, dreamworks si alte case de productie in ziua de azi. Acesta nu este neaparat un lucru rau, realismul crud, exagerat unerori, pentru a fi inteles de mintile tinere, poate fi chiar bun. 
Privind insa acum inapoi, vad o gramada de lucruri pe care eu, ca om mare mare mare, nu le-as lasa in fata copiilor. Sper ca si voi ati vazut desenele in copilarie si ca acest videoclip nu este despre cat de rai sunt parintii mei :D
Indiferent de imagini, de violenta, de mesaje "ascunse" de cate o Lola Bunny sau Lana, aceste animatii tot frumoase raman, mesajul pe care au vrut sa il transmita a fost transmis. Suprasexualizarea animalelor ne poate face sa intelegem atractia dintre personaje, glumele porcoase sunt intelese doar de adulti iar cadrele de neobservat cu organe sunt glume pe seama noastra, nu sunt scuzabile, imi cer scuze ca am dus discutia in diretia scuzarii, dar trebuie trasa linia undeva. 
Gata discursul, potrivit de lung pentru clip, haideti sa vedem de ce Desenele Animate Nu Sunt Pentru Copii.
andyszekely.ro