joi, 14 iulie 2011

Au apărut filmele 4D: miroşi piraţii din Caraibe !

Domnia revoluţionară a filmelor 3D se dovedeşte a fi foarte scurtă, căci filmele 4D le şi detronează. O companie coreeană a deschis deja un cinema 4D şi şi-a deschis reprezentanţă în Los Angeles pentru convertirea în 4D a filmelor şi plănuieşte să deschidă primul multiplex 4D la New York.

În funcţie de ce se întâmplă pe ecran, de la un cinema 4D poţi să ieşi fiindu-ţi cam rău, doar ai “umblat” prin ploaie şi prin vânt puternic, ai mirosit cauciuc ars la cursele de maşini sau ai simţit umezeala apei care se învoluburează pe ecran.

Cele mai celebre film pe care compania sud coreeană CJ 4DPlex le-a convertit la 4D sunt Avatar, ultima parte din Piraţii din Caraibe şi Kung Fu Panda 2. Acesta din urmă a rulat în 4D săptămâna trecută la Seul, scaunele cinema-ului fiind dotate spre exemplu, povesteşte un blogger, cu nişte dispozitive care-ţi trag şi ţie, foarte uşor, pumni în stomac sau în rinichi, similari cu cei pe care trebuie să-i suporte eroul pe marele ecran.

“4D sunt filme de nişă acum, aşa cum erau şi ecranele gigantice Imax acum 10 ani”, citează Variety un distribuitor de film din Seul, a cărui declaraţie e preluată de dailymail.co.uk.

Sander van Doorn - Identity Episode 85




Red Carpet - All Right (MasterA , Sterin , Steed & Insinio remix)

Red Carpet - All Right (MasterA , Sterin , Steed & Insinio remix). by MasterA
andyszekely.ro