luni, 24 ianuarie 2011

Amintirile urate pot fi sterse fara droguri

Memorie
La fel ca-n filmul "Eternal Sunshine of The Spotless Mind", unde protagonistii si-au sters din memorie esecurile in dragoste, cercetatorii au facut posibil acest lucru in realitate.

In Statele Unite a fost descoperita metoda prin care amintirile urate pot fi sterse fara droguri. Aceasta ar putea fi o oportunitate de a trata boli care implica stresul post traumatic.

Cercetatorii au folosit un patrat albastru, ca imagine, si usoare socuri pe care le-au aplicat voluntarilor pentru a le crea amintirile negative.

Au descoperit ca, pentru a le sterge, trebuie sa expuna voluntarii la imagine, fara a aplica socuri. Momentul de expunere este important, deoarece memoria are anumite perioade in care poate fi reeditata.

"Studiul ne-a aratat ca de-a lungil vietii, memoria are anumite momente de sensibilitate care poate suferi modificari", declara Dr. Daniela Schiller de la Universitatea New York.

Aceasta metoda este o alternativa optimista la stergerea memoriei prin droguri, deoarece aceasta are un impact negativ asupra creierului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro