luni, 1 august 2011

Mai mult nu putem? Creierul uman si-a atins capacitatea maxima, cred oamenii de stiinta

Creier

Am inventat penicilina, navele spatiale, computerele si chiar inima artificial, printre altele. Raspunsul la intrebarea "Ce urmeaza pentru inteligenta umana de aici incolo?" este insa "Nimic", sustin oamenii de stiinta.

Acestia spun ca puterea creierului uman a atins performanta maxima si ca este fizic imposibil sa devenim mai inteligenti de atat. Pentru asta ar fi nevoie de cantitati suplimentare semnificative de energie si oxigen, pe care organismul pur si simplu nu le poate oferi creierului.

Ed Bullmore, profesor de psihiatrie la Cambridge, a masurat eficienta cu care diferitele parti ale creierului comunica intre ele. Astfel, a demonstrat ca impulsurile "calatoresc" mai rapid in cazul oamenilor inteligenti si mai lent daca este vorba de o persoana mai putin inzestrata intelectual.

"Trebuie sa platesti un pret pentru inteligenta. Sa devii mai destept inseamna imbunatatirea conexiunilor intre diferitele zone ale creierului, dar acest lucru este conditionat de limitele energiei", a explicat Bullmore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro