sâmbătă, 23 iulie 2011

Ultimii oameni liberi de pe Terra. S-a mai descoperit un trib izolat in Amazon. Cum traiesc

Trib Amazon

Un nou trib a fost descoperit, cu ajutorul imaginilor din satelit, in America de Sud. "Ultimii oameni liberi", cum au fost numiti de autoritatile braziliene, au fost descoperiti datorita constructiilor pe care acestia le faceau.

National Geographic: Triburile descoperite in februarie si aprilie i-au facut pe cercetatori sa porneasca intr-o cautare asidua a oamenilor care traiesc complet izolati de lumea civilizata.

Cu toate acestea, descoperirea acestui trib aflat la granita cu Peru, a fost pur intamplatoare, spune Fabricio Amorim, coordonatorul expeditiei.

Trib Amazon

"Foarte rar descoperim un trib ca acesta, din pura intamplare. Este ca si cum am pune toate piesele unui puzzle in ordine", a declarat acesta.

Desi in imaginile surprinse de satelit nu apar membrii tribului, ci doar constructiile facute de acestia, cercetatorii sunt convinsi ca si membrii tribului vor fi fotografiati in curand.

Felul in care arata casele, dar si acoperisul locuintelor facut din frunze de palmier, indica faptul ca acest sat a fost ridicat in urma cu un an. Totodata, prezenta lanurilor de porumb din apropiere sugereaza faptul ca acesti oameni isi duc traiul si din agricultura.

Insa de ce nu au fost surprinsi membrii tribului? "Poate s-au speriat de avion si s-au ascuns in jungla, sau poate erau plecati la vanatoare", a mai declarat Fabricio.

Potrivit ultimelor estimari facute de sociologi, in 2011 exista 100 de triburi care inca nu au fost descoperite.

trib
trib
trib






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro