sâmbătă, 23 iulie 2011

NASA a gasit viata pe Marte. Martienii traiau acum 4 miliarde de ani

Marte apa viata

Ultimele descoperiri ale NASA sunt uimitoare. S-a ajuns in sfarsit la certitudinea ca pe planeta Marte a existat viata in urma cu 4 miliarde de ani, iar vietatile populau oceanele si marile. Asadar, se poate spune ca Marte a fost "casa" extraterestrilor.

Daily Galaxy: Mineralele care s-au gasit in craterele din nordul planetei demonstreaza ca Marte a fost candva o planeta care a gazduit viata.

Pe toata suprafata planetei, cercetatorii au gasit mii de locuri care indica faptul ca a existat apa, deci si viata pe Marte.

Pana in prezent, insa, nu se stia ca mineralele exista si in emisfera nordica. Oamenii de stiinta s-au folosit de un instrument numit Compact Reconnaissance Imaging Spectrometer for Mars (CRISM) pentru a face toate aceste descoperiri importante pentru astronomie.

Acesta se afla in interiorul navetei spatiale care orbiteaza planeta Marte.

Cu ajutorul acestui instrument, astronomii au fost capabili sa cerceteze 91 de cratere din emisfera nordica, si pe langa faptul ca au ajuns la concluzia existentei apei, acestia au demonstrat, pe baza imaginilor, si ca planeta a fost candva lovita de un meteorit de dimensiuni foarte mari, chiar in acea zona, iar acesta ar fi putut cauza disparitia vietii si apei de pe planeta.

Mai mult, impactul meteoritului a facut ca planeta Marte sa aiba cel mai mare crater din sistemul solar.

sursa : stirileprotv.ro






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro