sâmbătă, 23 iulie 2011

Moment spectaculos in ultimii 4.500 de ani. Vezi cum treceau faraonii in Lumea de Apoi. FOTO

arheologie

Lumea Egiptului antic a fost un subiect ce a fascinat vietile multor oameni. Arheologi dedicati, vanatori de comori, turisti cu spirit de aventura, cu totii cauta misterele lumii in care faraonii conduceau cel mai vechi stat din lume.

National Geographic: Dupa 4.500 de ani, arheologii au reusit sa scoata din adancurile Marii Piramide din Giza o barca solara, constructie mitica, pe care egiptenii o foloseau la inmormantarea faraonilor. Despre aceasta ambarcatiune se credea ca era mijlocul de transport care ii ducea pe faraoni pe lumea cealalta.

Barca solara a fost gasita sub o lespede de calcar, iar dupa ce va fi asamblata va fi expusa in Muzeul din Giza. Se crede ca barca a fost folosita pentru a duce trupul faraonilor in templul din vale. Exista probabil si o legatura simbolica intre aceasta descoperire si barca solara in care, conform mitologiei egiptene, zeul Soarelui - Ra - calatorea pe cer in timpul zilei.

Religia solara a fost importanta in timpul Dinastiilor A Patra si A Cincea si este foarte probabil ca piramidele sa fi fost un simbol solar.

arheologie
arheologie
arheologie





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro