duminică, 23 ianuarie 2011

Pilula-minune: poti manca oricat vrei, fara sa te ingrasi vreun pic!

cheesburger
Conform cercetatorilor de la Universitatea din Michigan, noua pastila-minune le-ar permite oamenilor sa manance alimentele preferate, fara sa se mai ingrijoreze din cauza siluetei.

Noul medicament ar avea, totodata, si un efect de prevenire a anumitor boli, precum diabetul, cele hepatice si cele provocate de obiceiurile alimentare nesanatoase.

Aceasta descoperire se bazeaza pe identificarea "comutatorului principal" al metabolismului, o gena care controleaza greutatea corporala.

Soarecii pe care s-au efectuat teste nu aveau in organism aceasta gena, numita IKKE si au ramas slabi in continuare, in ciuda faptului ca au beneficiat de o alimentatie variata. Ei nu au dezvoltat nici boli hepatice asociate cu dieta bazata pe hrana nesanatoasa si pareau sa fie protejati contra diabetului.

Cercetatorii considera ca aceasta gena produce o anumita enzima, denumita kinaza, care ajuta la reglarea metabolismului. Prin suprimarea acestei gene - si implicit a enzimei kinaze - metabolismul este accelerat, iar organismul arde mai multe calorii.

Putem spune da sedentarismului?

O astfel de pastila le-ar permite oamenilor sa manance alimente grase, sa consume bauturi carbogazoase si sa nu mearga la sala de sport, iar aceste lucruri nu ar avea drept consecinta ingrasarea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro