duminică, 23 ianuarie 2011

Gravidele care consuma cu moderatie alcool vor avea copii destepti

Bebelus
Femeile gravide care consuma un pahar sau doua de vin pe saptamana, vor avea copii mai inteligenti si mai educati, sugereaza cercetatorii.
Copiii in varsta de trei ani ai caror mame au baut cu moderatie in timpul sarcinii, nu sunt predispusi sindromului ADHD, cel al hiperactivitatii. De asemenea, copiii aveau un vocabular mult mai dezvoltat si aveau cunostinte mult mai avansate decat ai celorlalti copii de varsta lor: cunosteau mai multe culori, litere, numere sau forme.

S-a dovedit ca fetitele, ale caror mame au consumat alcool de doua ori pe saptamana, nu au intampinat probleme sentimentale. Insa aceasta descoperire se refera numai la femeile care au consumat foarte putin alcool in timpul sarcinii, deoarece cele care consuma cantitai insemnate cauzeaza efecte fatale asupra fetilor.

Insa Departamentul de Sanatate sfatuieste viitoarele mamici sa nu consume deloc alcool, in timp ce asociatile de acest gen afirma ca mici cantitati de bautura nu dauneaza copilului.


Cercetatorii de la Universitatea College din Londra, au monitorizat pentru acest studiu aproximativ 12.500 de baieti si fete, nascuti intre 2000-2002.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro