duminică, 23 ianuarie 2011

Descoperire facuta la betie. Au turnat vin pe cabluri si iata rezultatul

vin

In vino electricitas, adica vinul face super-conductorii mult mai buni. Asta au aflat, din greseala, cativa oameni de stiinta japonezi, in timp ce petreceau de mama focului, cu fel de fel de bauturi.

Super-conductorii se comporta ca orice metal, conduc electricitatea. Toate metalele au insa o anumita rezistenta la fluxul de electricitate, care scade odata cu temperatura.

Prin urmare, cu cat un super-conductor este mai rece, cu atat conduce mai bine electricitata iar rezistenta sa tinde catre zero, scrie io9.

Yoshihiko Takano impreuna cu alti cercetatori de la Institutul National de Stiinta Materialelor din Japonia erau in plin proces de creare a unui anumit tip de super-conductor. Se pregateau sa-l bage in apa fiarta si apoi intr-o solutie de apa cu etanol.

Se pare ca procesul a mers destul de bine, pentru ca oamenii de stiinta, care sunt si ei oameni pana la urma, s-au pus pe chefuit. Au scos de prin dulap niste sake, whisky, diverse vinuri si bere.

Cand le era lumea mai draga si imaginatia mai "dezlegata", cercetatorii au decis sa incerce inmuierea super-conductorului in licorile cu care-si potoleau setea ... de cunoastere.

Cand au testat materialele rezultate au descoperit ca cea mai buna conductivitate o aveau atunci cand erau inmuiate in vin rosu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro