sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Pana si NASA a fost prinsa folosind Photoshopul. Ce incearca sa ascunda?

Inca o teorie a conspiratiei se naste in acest moment. Agentia Spatiala Americana (NASA) a postat pe site, la capitolul “imaginea zilei”, o fotografie lucrata in Photoshop. Ea infatiseaza doua dintre lunile lui Saturn, Dione si Titan.

La o privire mai atenta a imaginii, se poate observa ca in dreptul umbrei astrului mai mic (Dione) exista o urma de pensula (brush) specifica programului de editare foto, Photoshop.

Fotografia este datata 20.04.2010.

Titan si Dione

Daca vreti sa va convingeti de autenticitatea acestei imagini, o puteti descarca gratuit de pe site-ul NASA si tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti fisierul cu un program care poate edita nivelul de contrast, dupa care sa-i mariti valoarea acestui indicator.

Veti observa ca in spatele corpului ceresc de culoare gri (Dione), apar niste dungi negre care acopera ceva cu marginile sub forma unui curcubeu. Nu stim exact ce anume, asa ca se naste intrebarea: ce vrea sa ascunda NASA?

Ce ar fi putut surprinde NASA in apropierea lunilor lui Saturn si nu a dorit sa fie vazut de catre publicul larg?

Angajata de la NASA care a fost responsabila de “retusarea” grosolana facuta pe aceasta imagine si-a explicat “opera” prin faptul ca sonda Cassini, cea care a facut fotografia respectiva, capteaza imaginile secvential, prin trei filtre: rosu, verde si albastru (RGB).

Specialista se numeste Emily Lakdawalla si scrie pe un blog al pasionatilor de stiinta ca, pana cand Cassini a fotografiat in toate cele trei ipostaze, satelitii lui Saturn s-au miscat, astfel ca a fost nevoita sa faca niste corecturi.

Neconvingator, spun utilizatorii de pe internet in mintea carora ramane totusi intrebarea: ce se ascunde in spatele acelor retusuri? Oamenii cer acum sa vada fotografia originala.

Nu este pentru prima data cand NASA cade prada teoriilor consprationiste. Anul trecut a revenit in dezbatere, odata cu implinirea a 40 de ani de la misiunea Apolo 11, subiectul aselenizarii. Exista voci potrivit carora primii pasi pe Luna au fost "regizati" intr-o baza militara Americana, sau intr-un studio de film de la Hollywood.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu