sâmbătă, 8 ianuarie 2011

NASA, prinsa iar cu Photoshop-ul. Fotografii dezamagitoare de mii de dolari

Imaginea zilei, de pe site-ul NASA, este lucrata grosolan in Photoshop. Specialistii americani au postat o fotografie a Galaxiei Andromeda, in care se vad "pensulele" de editare si care este mai slaba decat una facuta de un amator.

Agentia Spatiala Americana cheltuie milioane de dolari pentru telescoapele care scaneaza cerul in cautare de informatii si care fotografiaza galaxiile indepartate pentru a obtine noi informatii.

Specialistii care se ocupa de imaginile difuzate pe site si in presa sunt cei mai buni din lume. Cu toate astea, in mod inexplicabil, NASA a scapat din nou o imagine prelucrata in celebrul program de editare Photoshop.

Astfel, Galaxia Andromeda a fost "machiata" ca sa apara colorata si fara prea multe stele imprejur. La o simpla modificare de contrast se vede insa prelucrarea demna de un amator.

Galaxia Andromeda in Photoshop

In alta ordine de idei, un fotograf amator, Brit Steve Loughran, impatimit de astronomie, care a investit 15.000 de dolari in aparatura, a reusit sa surprinda din curtea casei o fotografie uimitoare a aceleiasi galaxii, Andromeda.

Galaxia andromeda

Nu este prima data cand NASA gafeaza in acest fel. Anul trecut, in luna aprilie, a publicat o fotografie care a facut valuri pe internet. Ea infatisa doua dintre lunile lui Saturn, Dione si Titan, si era prelucrata asiduu in Photoshop.

Voi ce parere aveti? Care fotografie este mai reusita?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro