sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Fata necunoscuta a Terrei, surprinsa in ipostaze incredibile de NASA. FOTO

Crezi ca le-ai vazut pe toate? Ei bine, atunci NASA si Agentia Europeana a Spatiului nu inceteaza sa ne uimeasca cu un nou set de poze efectuate in ultima luna din 2010. Fotografiile surprind spectacolul naturii in diferite colturi ale lumii.

Nasa

Rezervatia Bratsk din sud-estul Siberiei cuprinde lacul artificial cu un volum de apa de 169,3 md. m3.

Terra

Beijing, la stanga, si Tianjun, la dreapta, cele doua orase din China, surprinse noaptea. Localitatile numara o populatie de 19 milioane de cetateni. Zonele neluminate sunt cu precadere agricole.

Doha

Doha, capital statului Qatar, zona recunoscuta pentru rezervele de gaz. Orasul este localizat in municipalitatea Ad Dawhah din Golful Persic (25.3° N 51.5333° E). Are o populatie de 400,051 locuitori, majoritatea fiind formata din expatriati, in principal din India si Filipine. Orasul este in expansiune, fiind la concurenta cu Abu Dhabi si Dubai din Emiratele Arabe Unite, in privinta numarului de cladiri aflate in constructie.

Nasa

Nord-estul Italiei este udat cu 3000 de milimetri de ploaie in fiecare an, iar in imagini pot fi observate raurile Cellina, Meduna si Tagliamento. In aceste zone se produc in mod frecvent alunecari de teren.

China

Spre deosebire de China, aceasta insula vulcanica este nepopulata. Insula celor Sapte Munti este folosita de pasari, care isi fac acolo cuibul. Aceasta insula se gaseste la aproximativ 1.300 de mile la sud-vest de Anchorage, in Alaska.

Nasa/corali/Maldive

Maldivele, insule care sunt situate la numai un metru peste nivelul marii si care sunt formate din aproape 1200 de insule de corali. . Insulele se aseamana cu un colier de margele din jad.

Nasa

Aceasta poza a fost facuta in Rural West Virginia si "anunta" prezenta norilor (in partea din stanga, sus). Se pot observa niste gauri, care se formeaza cand aparatele trec prin nori.

Sursa foto: nasa.gov/esa.int


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro