vineri, 7 ianuarie 2011

Opt descoperiri ştiinţifice despre sex în 2010

Ce ne-a adus nou ştiinţa din punct de vedere al teoriei şi practicii sexuale în anul recent încheiat? Vezi câteva descoperiri ştiinţifice despre sex ale anului 2010.

Ştiinţa şi-a făcut datoria şi în anul recent încheiat. Din multitudinea de studii întreprinse anual de cercetători, sunt destule care se ocupă şi de relaţii şi de sex. Câteva dintre acestea şi rezultatele lor, în lista de mai jos:

1. Cu cât faci sex mai târziu într-o relaţie, aceasta va dura mai mult

Un studiu publicat în "The Social Science Research Journal" a confirmat ceea ce cărţile şi articolele despre relaţii spun de ere întregi: nu fă sex prea devreme într-o relaţie! Aceasta este o regulă pe care mulţi o luăm în derâdere în ziua de azi, dar studiul arată că din 648 de persoane participante la acesta, 56% dintre cei implicaţi în relaţii de lungă durată au spus că au aşteptat mai întâi ca relaţia să devină una serioasă, înainte de a face sex.

2. Doar 22% dintre oamenii căsătoriţi sunt "foarte satisfăcuţi" de viaţa lor sexuală

Dar nu toate sunt veşti proaste în legătură cu acest subiect. Un sondaj al site-ului YourTango arată că 66% din cuplurile căsătorite încă fac sex o dată pe săptămână, dar doar 22% au declarat că relaţiile lor sexuale sunt "foarte satisfăcătoare". Deci ce lipseşte? Poate mai mult sex! 63% dintre bărbaţii chestionaţi vor mai mult sex decât vor partenerele lor.

3. Bărbaţii nu ştiu când femeile au orgasm

Ori femeile trebuie să renunţe la a mai mima orgasmele, ori bărbaţii trebuie să acorde o mai mare atenţie acestei chestiuni. The National Survey of Sexual Health and Behavior din S.U.A. raportează că 85% dintre bărbaţi spun că partenerele lor au avut orgasm ulitma oară când au făcut sex. În realitate, doar 64% dintre femei confirmă acest lucru. Diferenţa ridică serioase semne de întrebare. Un sfat pentru bărbaţi: Femeile au declarat că ajung mai repede la orgasm atunci când partenerii lor schimbă poziţiile în timpul sexului.

4. Un loc de muncă bun este bun şi pentru viaţa ta sexuală

Un studiu al Universităţii din Wisconsin, realizat pe 500 de cupluri, a relevat că cele mai satisfăcute din punct de vedere sexual cupluri sunt acelea care au şi cele mai bune joburi. Deci, logic, oricine ar trage concluzia că cine munceşte din greu şi reuşeşte în viaţă, reuşeşte şi în viaţa sexuală. Şi, contrar unor stereotipuri despre singurătate, un studiu sociologic al Universităţii din California a adăugat că, cu cât o femeie este mai educată, cu atât mai mari sunt şansele ca aceasta să se mărite.

5. Sexul îţi măreşte creierul

Un grup de cercetători de la Princeton au dorit să afle dacă sexul regulat a produs schimbpri fizice în creier. Astfel, au descoperit că şobolanii care făceau sex cu regularitate au înregistrat o creştere a numărului de neuroni în hippocampus, partea creierului asociată cu memoria. Şobolanii satisfăcuţi din punct de vedere sexual au înregistrat o mai mare creştere a celulelor adulte din creier şi a legăturilor dintre acestea. Rozătoarele private de sex au devenit mai anxioşi şi mai stresaţi.

6. Aproape 50% dintre femei spun că actualul soţ nu este cel mai bun partener sexual avut

Un sondaj realizat de iVillage a relevat că aproape jumătate dintre femeile căsătorite nu s-au căsătorit cu cel mai bun partener sexual avut vreodată. Astfel, în jur de 50% dintre acestea susţin că nu actualul soţ este cel mai bun amant pe care l-au avut. Acest lucru arată că satisfacţia sexuală nu este pe lista cerinţelor "obligatorii" de la bărbaţi a femeilor. Dar asta este o veste bună sau una proastă?

7. Bărbaţii cu burtă rezistă mai mult din punct de vedere sexual

Bărbaţii cu burţile mai mari au cantităţi mai mari din hormonul feminin estradiol, care afectează durata de timp dinainte de orgasm. După un an, conform unui studiu pe timp îndelungat al BMI, cercetătorii au descoperit că bărbaţii graşi au rezistat, în medie, 7,3 minute în timpul unui raport sexual, în timp ce bărbaţii slabi abia au "prestat" 1,8 minute.

8. Un sfert dintre femei ar prefera să fie slabe mai degrabă decât să aibă parte de sex de calitate

Lăsând deoparte lipsa de orgasme şi viaţa sexuală de cuplu nesatisfăcătoare, un studiu britanic relevă faptul că un sfert din femeile chestionate ar sacrifica sexul de calitate dacă asta ar însemna că vor putea încăpea din nou în blugii aceia strâmţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu