vineri, 7 ianuarie 2011

In 2011, pe Internet se poarta bunul simt! 7 reguli pe care e bine sa le stii si sa le urmezi

In 2011, pe Internet se poarta bunul simt! 7 reguli pe care e bine sa le stii si sa le urmezi

In 2011, pe Internet se poarta bunul simt! 7 reguli pe care e bine sa le stii si sa le urmezi

Inceputul unui nou an este perioada perfecta pentru a lua decizii pe termen lung si a-ti face un pic de ordine in viata. Si cum cei mai multi dintre noi traim destul de mult si pe Internet, e bine de stiut ca exista cateva reguli de eticheta in mediul online. Si nici macar nu sunt asa multe: noi am numarat sapte!

Sa vedem despre ce e vorba! In 2011, ar fi foarte frumos din partea noastra, a tuturor utilizatorilor de Internet sa NU (mai)…


1. Trimitem mailuri nepoliticoase sau jignitoare colegilor, angajatilor, cunostintelor.
Sa invatam sa fim mai diplomati si sa incercam sa nu uitam sa spunem “te rog” si “multumesc”.

2. Ne trambitam aversiunea sau sa ne alinam tristetea provocata de despartirea de iubit/a pe Facebook
, nu de alta, dar nu e deloc frumos sa faci asta in fata a sute de asa-zisi “prieteni”. Si, in mod garantat, nu o sa te ajute cu nimic faptul ca faci intreaga lume partasa la suferinta ta, ci dimpotriva, sunt sanse mari sa regreti tare de tot ca iti expui cele mai intime ganduri si emotii in vazul tuturor.

3. Irosim timpul celorlalti postand nimicuri pe Twitter.
Stim cu totii, pe Twitter vin zilnic milioane de mesaje scurte pline de banalitati, de la “Tocmai mi-am cumparat niste sosete albastre” la “Ma plictisesc” si “Ce frumos ploua afara”. Sa incercam in 2011 sa postam mesaje care sa ii intereseze intr-o oarecare masura si pe destinatari.

4. Lasam la profilul de pe Facebook o poza de la nunta mai mult de 2-3-4-5 luni.
Este absolut minunat ca te-ai casatorit si ca ai familie, dar nunta a trecut, acum ar fi cazul sa renunti la rochia de mireasa si sa te imbraci in civil, la fel ca restul oamenilor. Stim ca trecerea de la statutul de mireasa la cel de simpla femeie este dureroasa, dar trebuie facuta!

5. Lasam comentarii rautacioase, rasiste, sexiste pe alte site-uri
. Www ar fi un loc mult mai placut pentru toata lumea daca ar fi mai putini Gica-contra, carcotasi, invidiosi care sa zburde liberi din site in site.

6. Scriem pe blog/site-uri/retele de socializare mesaje la betie.
E tentant sa faci asta, mai ales ca exact atunci ti se pare ca ai o gramada de lucruri inteligente de spus, insa a doua zi s-ar putea sa nu-ti mai vina sa iesi din casa de rusine.

7. Verificam telefonul la fiecare 30 de secunde in timp ce avem o intalnire cu cineva.
Un asemenea gest denota impolitete si interes scazut pentru partenerul din acel moment. Daca iesi la restaurant cu cineva, mergi la plimbare in parc cu prietenii sau orice alta activitate care se face in doi sau mai multi, e indicat sa fii prezent cu trupul si cu gandul fix in acel loc. In continuare e mult mai important sa stii sa te distrezi in lumea reala decat in lumea virtuala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro