joi, 6 ianuarie 2011

7 lucruri pe care sa NU le faci pe Facebook

7 lucruri pe care sa NU le faci pe Facebook
7 lucruri pe care sa NU le faci pe Facebook

Nu doar ca ai cont de Facebook, dar esti si foarte activa pe aceasta retea de socializare? E timpul sa realizezi ca exista si efecte negative, asa ca ai grija sa eviti cele sapte greseli pe care le fac aproape toti utilizatorii.

1. Parola
Nu folosi parole obisnuite, care contin numele tau si eventual data nasterii la sfarsit. Evita sa iti compui parola din cuvinte care exista in dictionar. Alege o combinatie de litere, cifre si semne speciale, care sa aiba cel putin opt caractere.

2. Data nasterii

Nu lasa la vedere data completa de nastere, pentru ca risti sa fii tinta hackerilor. Facebook-ul este o reala sursa de unde ei pot obtine informatii private despre tine, iar de la asta pana la a-ti accesa conturile bancare nu mai sunt prea multi pasi. Daca deja ti-ai inregistrat data nasterii pe profil, editeaza informatiile. Lasa doar ziua si luna nasterii, renunta la an.

3. Selecteaza persoanele care iti vad profilul

Tine cont de instrumentele care se folosesc pentru controlul informatiilor pe care le faci publice sau nu. Optiunile Facebook-ului iti permit sa selectezi cine iti vede pozele, cine are acces la informartii despre tine sau cine poate comenta pe profilul sau la pozele tale. Daca nu te poti abtine sa postezi informatii strict private, macare ai grija sa restrictionezi accesul la ele.

4. Nu scrie pe Facebook ca pleci in vacanta

Sa iti pui status pe Facebook ca pleci din oras in weekend sau mai mult, ca mergi doua saptamani in vacanta, e ca si cum ai lasa un biletel pe usa de la intrare, care spune ‘nu e nimeni acasa’. Asteapta pana ajungi din nou acasa si abia apoi spune-le prietenilor virtuali unde ai fost plecata.

5. Numele copiilor din poze

Daca postezi fotografii cu anumiti copii pe profilul tau de Facebook, evita sa le tagg-uiesti numele. Daca prietenii tai fac asta, roaga-i sa le stearga. E o masura valabila strict pentru siguranta celor mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro