joi, 21 octombrie 2010

România, printre destinaţiile turistice cele mai evitate de britanici

România se află printre primele cinci destinaţii evitate de turiştii britanici în această vară, în condiţiile în care o treime dintre britanici îşi vor petrece în ţară concediul din acest an, relatează cotidianul The Guardian, în ediţia electronică de luni.

România, printre destinaţiile turistice cele mai evitate de britanici

Unu din patru britanici petrece în 2010 mai multe zile de concediu acasă faţă de anul precedent şi o treime dintre britanici vor rămâne în ţară, potrivit studiului realizat de o asociaţie britanică, CSMA Club.

Aproximativ 25 la sută dintre cei chestionaţi au precizat că la baza deciziei de a-şi petrece concediul în ţară se află motive financiare. Alte motive care i-au făcut pe britanici să nu plece în concediu în străinătate sunt: instabilitatea financiară din Europa (pentru 11 la sută), temerile provocate de grevele angajaţilor în transportul aerian (7 la sută) şi riscul repetării problemelor create de norul de cenuşă (6 la sută).

Un concediu în Marea Britanie va costa familia britanică medie în jur de 980 de lire sterline (1.180 de euro), zonele preferate fiind Scoţia, Districtul Lacurilor, Devon şi Snowdonia, potrivit sursei citate.

Grecia este destinaţia din afara ţării cea mai evitată de turiştii britanici, 13 la sută preferând să nu meargă în această ţară din cauza instabilităţii financiare. Islanda (9 la sută), Turcia, Rusia (ambele 7 la sută) şi România (5 la sută) completează topul ţărilor pe care turiştii britanici le evită cel mai mult în această vară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro