joi, 21 octombrie 2010

Banalul Nokia 1100 - pret de 25.000 euro pentru hackeri

Unul dintre cele mai banale telefoane produse vreodata de Nokia, modelul 1100, se afla la mare cautare in randul hackerilor din cauza unei vulnerabilitati software ce permite accesul la conturi bancare.
1100
Preturile pentru modelul 1100 au crescut treptat, de la aproximativ 5.000 de euro. In urma cu zece zile, politia a observat ca o persoana a transferat suma de 25.000 de euro pentru un telefon Nokia 1100, a declarat reprezentatul unei companii angajata de politia olandeza pentru urmarirea hackerilor. Totusi, cautate sunt doar telefoanele produse la fabrica Nokia din Bochum, Germania, deoarece acestea au instalata o versiune de software din 2002 care este vulnerabila si care se pare ca, odata "modificat", poate fi folosit pentru a intercepta parolele solicitate in cadrul tranzactiilor bancare online si pentru a directiona sume in alte conturi.
Infractorii informatici au obtinut deja mii de nume de utilizatori si parole pentru conturi bancare in tari precum Germania si Olanda. Bancile din aceste tari solicita un TAN (numar de autentificare a tranzactiei) sau o parola pentru a realiza o tranzactie. in trecut, bancile au prezentat liste de TAN sau parole clientilor. in cursul unei tranzactii, banca solicita un astfel de cod. Deoarece mai multe astfel de parole au fost aflate in urma atacurilor de tip phishing, in prezent bancile trimit clientilor prin SMS codurile. Aici intervine modelul 1100 din Bochum cu software vulnerabil. Aparatul poate fi reprogramat pentru a folosi un alt numar de telefon si pentru a intercepta codul trimis de banca acelei persoane. Astfel se pot realiza transferuri ilegale de bani in conturi ale infractorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro