luni, 21 noiembrie 2011

American Music Awards 2011: Care sunt câştigătorii galei

 Starul muzicii country Taylor Swift a fost marea câştigătoare a galei American Music Awards 2011, obţinând, duminică seară, trei trofee, inclusiv cel pentru cel mai bun artist al anului.
 http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/4728/8993322/1/taylor.jpg?width=400
La majoritatea categoriilor de premii, Swift a concurat cu senzaţia muzicii britanice Adele, care a câştigat, de asemenea, trei trofee, pentru cea mai bună artistă pop, cel mai bun album ("21") şi cel mai bun artist contemporan.
Însă Adele, care conducea în topul nominalizărilor, cu patru categorii, a ratat premiul pentru artistul anului, în faţa lui Swift, care a părut chiar surprinsă de această victorie.

"Este unul dintre cele mai nebuneşti lucruri care mi s-au întâmplat vreodată", a spus Swift. "Habar n-am ce trebuie să spun. Nu credeam că se va întâmpla", a adăugat aceasta.
În afară de premiul pentru artistul anului, Swift a mai obţinut premiul pentru cântăreaţa country preferată, pentru al doilea an consecutiv, dar şi pe cel pentru cel mai bun album country - "Speak Now".
Adele, care se recuperează după o operaţie la corzile vocale, nu a fost prezentă la ceremonie.
Nicki Minaj, care a deschis ceremonia cu hitul ei "Super Bass", a fost o altă mare câştigătoare a serii, în categoriile dedicate muzicii rap: artistul preferat şi cel mai bun album - "Pink Friday".
În categoriile dedicate muzicii country, celelalte premii importante le-au revenit lui Blake Shelton (cel mai bun cântăreţ) şi Lady Antebellum (cel mai bun grup).
Maroon 5 a câştigat premiul pentru cel mai bun grup pop/rock, în timp ce Bruno Mars a câştigat premiul pentru cel mai bun cântăreţ pop.
La categoriile dedicate stilului R&B, Rihanna a primit premiul pentru cel mai bun album ("Loud"), la care concura şi fostul ei iubit Chris Brown. De asemenea, Usher a fost numit cântăreţul R&B preferat, iar categoria feminină echivalentă a avut-o pe Beyonce drept câştigătoare.
Foo Fighters a câştigat premiul pentru cea mai bună trupă alternative rock, iar Jennifer Lopez a primit titlul de cea mai bună cântăreaţă latino.
De altfel, Lopez a cântat de două ori în timpul galei American Music Awards, o dată singură şi o dată alături de solistul Black Eyed Peas will.i.am.
De asemenea, Justin Bieber a cântat piesa sa dedicată sărbătorilor de iarnă "Under the Mistletoe", iar Enrique Iglesias, "I Like How it Feels".
Au mai cântat în timpul ceremoniei, printre alţii, Marc Anthony şi Pitbull, dar şi LMFAO.
Cea de-a 39-a ediţie a galei American Music Awards a avut loc la Nokia Theatre din Los Angeles, iar ceremonia a fost difuzată live de postul de televiziune ABC.
American Music Awards sunt unele dintre cele mai importante premii din industria muzicală americană, alături de Grammy şi Billboard Music.
Nominalizările la premiile Grammy vor fi anunţate pe 30 noiembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu