duminică, 5 decembrie 2010

Cele 7 minuni ale Romaniei eterne

Prezentam, fara mandrie, Cele Sapte Minuni ale Romaniei Eterne: Statuia lui Zeus din Cotroceni, Marele joc Piramidal al Faraonului SOV, Templul Fecioarelor lui Negoita, Mausoleele din Strehaia, Autostrazile Suspendate ale lui Oprescu, Bianca – Venus din Mila lui Botezatu, Catedrala Mantuirii Banilor Neamului si, Minunea Minunilor, inca mai suntem p’aci!

STATUIA LUI ZEUS DIN COTROCENI

Capodopera dateaza din era glaciara. A fost sculptata din patru cuburi mari de gheata, in “tehnica gaozarilor”. Toata forta statuii e concentrata in ochi, la care nu te poti uita. Sunt orientati in directii opuse, dovada certa ca autorul sculpturii a consumat ceva, pe langa cele patru cuburi de gheata. Exista doua copii recunoscute ale statuii lui Zeus din Cotroceni. Cea mai tanara dintre ele a fost instalata in Parlamentul European.

CATEDRALA MANUTUIRII BANILOR NEAMULUI

O, ce veste minunata, dragi enoriasi: vor disparea cozile la moaste de pe strazi. De acum vor incapea in Catedrala. Ar incapea aici si Marea Adunare Nationala. 5000 de amarasteni. Sau 5000 de preafericiti – daca zidim si un non-stop cu smirna si alte etnobotanice. Catedrala e inchinata aproapelui. Adica e aproape de Casa Poporului, sa-i tina de urat, in vecii vecilor…

TEMPLUL FECIOARELOR LUI NEGOITA

Celebra in anale este Poarta Cariatidelor sau tradus – Poarta Fecioarelor. Fratii Erecti au dispus aici mai multe coloane de fecioare, cu rotunjimi de piatra: Miss Fetesti, Miss Sloboz..ia, Miss Chitila, Miss Posta-Calnau, Miss Lehliu-Gara. In randurile din mijloc, fecioarele care nu si-au dat inca Bacu’. Iar in fund… golancele care au refuzat sexcursia in Delta.

AUTOSTRAZILE SUSPENDATE ALE LUI OPRESCU

De la prima lor pomenire si pana azi, au ramas in aer. De asta le zice “Suspendate”. Se spune ca oamenii au stat si s-au minunat ani intregi la vederea lor. Pur si simplu, s-au blocat. In trafic. Dar cu Oprescu nu te pui. Urmatoarea ctitorie grandioasa va fi linia de metrou Pipera-Shanghai. Cu iesire prin China sau Indonezia, ca sa aiba bucuresteanul de unde sa-si ia tzoale. In asta consta geniul oprescian. E de neoprit, bai, nene!

BIANCA SAU VENUS DIN MILA LUI BOTEZATU

A fost rascumparata de cunoscutul creator de modele de carton Botezatu, care vroia s-o includa in colectia lui. Acest doctor Frankenstein e capabil sa creeze o papusa de fata dintr-o parasuta uzata, doua PET-uri de plastic, acid hialuronic si multa hartie de ziar. Astazi, statuia poate fi admirata in toata splendoarea, in Muzeul Figurilor de Seara, la Capatos. Aici i s-a amenajat un pat special, de unde zambeste retinut, sa nu i se desfaca operatiile.

MAUSOLEUL DIN STREHAIA

Legenda spune ca cine ajunge o data in Strehaia, se intoarce. Si fuge. Deci nausoleul e ca un cavou, da’ mai mare. Hadica detinatoru’ o foloseste numa dupe ce moare. Dupe ce moare dujmanii de ciuda, mo! Le hexterior e stil traditional romanes: pagode, pavilioane si sigla lu’ mercedes. Planul de constructie la hinterior trebe sa permita intoarcerea la o carutza in sufragerie. La hetaj, camere fara numar. Covoarele persane is rosii ca la Canes si ies pe trepte pana-n curte. Unde e corturili unde sa doarma si ei.

MARELE JOC PIRAMIDAL AL FARAONULUI SOV

Niste lichele portocalii au sugerat ca structurile piramidale au fost construite cu oameni liberi. E o intoxicare ordinara, tati. Realitatea e ca o constructie colosala ca piramida FNI s-a facut strictamente cu sclavi. 300.000 de batranei si cateva cadre de nadejde din fosta Securitate. Sapaturile si dezgroparile de dosare din ultima perioada sunt inadmisibile, mama draga, pentru un faraon de talie internationala. Persoana mogulului e sacra si intangibila, bagabonteilor! N-ati auzit de Blestemul Faraonului SOV? “Atunci cand RAMSEScu va pierde prima batalie, sa-l vad in locul meu”. Adica in sarcofag.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

andyszekely.ro