60 de avioane F16 s-au antrenat in ţara noastră pentru război.
Un război intre Statele Unite şi Iran poate izbucni oricand. Motivaţia americanilor este că ţara islamică pregăteşte pe ascuns bomba atomică. Dacă vor fi atacaţi, iranienii ar putea riposta cu rachete capabile să lovească Romania, aliatul SUA - după cum a declarat chiar Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO.
Conform unor surse militare, Iranul este cea mai mare putere dintre toate statele islamice ale lumii, întrecând Pakistanul şi Egiptul.
Printre altele, aliaţii presupun că iranienii au dispus la graniţa de nord-vest lansatoare de rachete antiaeriene S-300, cumpărate de la ruşi, deosebit de eficiente. Scopul lor este să doboare avioanele F16 care ar urma să atace Iranul dinspre România. Conform publicaţiei iordaniene The Jordan Times, 60 de avioane F16 au decolat de pe teritoriul ţării noastre pentru o serie de exerciţii militare care au avut loc în vara acestui an deasupra Mării Mediterane şi a Mării Roşii. Avioanele au însoţit bombardiere şi au exersat misiuni de realimentare în aer, misiuni de bombardament şi de luptă aeriană între avioane. Publicaţia iordaniană a subliniat că aceste exerciţii au avut rolul de a pregăti un atac asupra Iranului.
Puterea de la Teheran ar putea riposta însă prin intermediul rachetei Shahab-3, capabilă să atingă ţinte de pe teritoriul Turciei, Bulgariei şi României - conform declaraţiei secretarului general NATO, Fogh Rasmussen, făcută în luna mai cu ocazia unei prelegeri ţinute la Facultatea de Drept din Bucureşti.
Iranienii au şi avioane americane
Iranienii dispun de 300 de avioane de vânătoare şi bombardament, unele de producţie americană (F4; F5; F14 - primite pe vremea când erau aliaţi SUA), altele ruseşti (MIG 29) şi de producţie proprie (Saegheh).
Deţin şi trei submarine ruseşti de tip Kilo, dotate cu rachete cu rază de acţiune de 200 de kilometri, precum şi rachete balistice de tip Club-K, care pot distruge un portavion de la 200 de kilometri distanţă.
Au fost amplasate sisteme antirachetă
Pentru a-i proteja pe aliaţi de eventualele atacuri cu rachete ale iranienilor, au fost desfăşurate sisteme americane antirachetă în tot Orientul Apropiat. De asemenea, Israelul a anunţat că a cumpărat 90 de avioane F16 şi 5.000 de bombe inteligente.
Va fi testată puşca inteligentă
Armata americană ar putea testa cu ocazia acestui război un nou tip de puşcă de asalt, XM25, care foloseşte cartuşe “inteligente”, ce îşi urmăresc ţinta şi în tranşee.
Europa, pe-un butoi de pulbere
O altă posibilă cauză care ar sta la baza începutului unui al treilea război mondial ar putea fi ameninţarea tot mai mare a reţelei teroriste Al-Qaida asupra Europei. Bătrânul continent stă pe un butoi de pulbere şi măsuri de securitate nemaîntâlnite au fost luate în Franţa, Anglia, Italia sau Germania după ce, în urmă cu doar două săptămâni, mai multe colete care conţineau explozibili au fost descoperite atât în aeroporturi, cât şi în preajma lor. De altfel, Interpolul a şi emis o atenţionare cu privire la acest lucru, atrăgând atenţia asupra pericolului care poate veni din coletele poştale sau chiar din cadourile de Crăciun. Mai multe pachetecapcană au fost descoperite recent şi în faţa unor ambasade europene din Atena. În cazul unui atentat terorist în Europa, este greu de crezut că ţările care luptă împotriva reţelelor de genul Al-Qaida nu vor răspunde.
11, cifra fatidică a omenirii?
Până acum, cifra 11 este considerată, de cei pasionaţi de numerologie, una fatidică pentru americani, pentru că le aduce în permanenţă aminte de tragedia de la 11 septembrie 2001, când Turnurile Gemene ale World Trade Center s-au prăbuşit în urma unui atac terorist, revendicat de Al-Qaida. Dacă ar fi să luăm în calcul însă şi tragedia de la Madrid, iar dacă şi profeţiile babei Vanga şi ale lui Nostradamus s-ar adeveri, atunci 11 ar putea deveni cifra fatidică a omenirii.
√ tragedia din SUA a avut loc în data 11 septembrie, mai bine zis: 9/11. 9+1+1=11.
√ primul avion care s-a abătut asupra celor două turnuri avea numărul 11.
√ Afghanistan are 11 litere. 4 11 septembrie este cea de-a 254-a zi din calendar: 2+5+4=11.
√ exploziile din Madrid s-au întâmplat în data de 3/11/2004. 3+1+1+2+4= 11.
√ tragedia din Madrid a avut loc după 911 de zile de la cea din America: 9+1+1=11...
Clarvăzătorii s-au întrecut în predicţii pentru azi: Vanga a spus că pe 11.11.2010 ar începe al treilea război mondial
Profetul francez Nostradamus şi celebra clarvăzătoare din Bulgaria, Vanga, au prevăzut că anul acesta, pe 11 noiembrie, se va declanşa cel de-al treilea război mondial. “Totul va porni de la incidente sub forma unor atentate la vieţile unor prim-miniştri. Războiul va începe în noiembrie 2010 şi se va încheia în luna octombrie 2014”, a prezis Vanga, care nu s-a înşelat nici în privinţa atentatelor de la 11 septembrie 2001 sau a morţii prinţesei Diana. Nostradamus a scris şi el, într- unul dintre catrenele sale, că un război mare va izbucni în 2010, pe 11 noiembrie, urmând să fie purtat cu arme nucleare, chimice şi bacteriologice.
Avem de ce să ne temem?
√ Israel - Iran. Un posibil punct de start al celui de-al treilea război mondial îl reprezintă conflictul dintre Israel şi Iran, două ţări care se ameninţă reciproc de multă vreme. Astfel, după ce în vara acestui an, Iranul a declarat război Israelului chiar prin vocea preşedintelui acestei ţări, nici israelienii nu s-au lăsat mai prejos. Potrivit revistei Atlantic, Israelul nu mai vrea să aştepte să fie rezolvată pe cale diplomatică ameninţarea nucleară pe care o reprezintă Iranul şi ar putea ataca acest stat fără acordul partenerilor americani, care întârzie să ia vreo măsură. Dacă războiul ar porni de aici, Israelul ar avea de partea sa SUA, iar de cealaltă parte a baricadei, Iranului i s-ar putea alătura Rusia şi China.
√ Iran - ţările NATO şi UE. În ultimii ani, mai mulţi oficiali NATO au avertizat asupra pericolului unui atac iranian pe flancul sud-estic al Alianţei Nord-Atlantice, susţinând că rachetele iraniene cu rază lungă pot lovi ţările aliate: România, Bulgaria, Grecia şi Turcia. Discuţia a fost reluată şi în luna iunie de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, în cadrul Brussels Forum 2010. Tot în iunie, Uniunea Europeană a decis să adopte împotriva Iranului sancţiuni mai severe cu privire la programul nuclear al acestei ţări, însă Teheranul a răspuns că va riposta cu fermitate, dacă UE continuă politica de sancţiuni, potrivit postului iranian în limba engleză Press TV.
√ Coreea de Nord - SUA şi/sau Coreea de Sud. Războiul ideologic dintre Coreea de Nord şi SUA, pe de-o parte, şi Coreea de Sud, de cealaltă parte, ar putea reprezenta un alt punct fierbinte de conflict de pe harta lumii. Neînţelegerile la nivel înalt între aceste ţări au atins un punct critic în 2009, atunci când comuniştii nord-coreeni au ameninţat că vor să bombardeze insulele Hawaii (SUA), locul de baştină al preşedintelui american Barack Obama. Americanii şi-au luat imediat măsuri de precauţie şi s-au dotat cu un sistem radar antirachetă. Tensiunile dintre Coreea de Nord şi SUA, cât şi între Coreea de Sud şi Coreea de Nord sunt pe cale să nască un conflict în Asia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu