Teste cu un rezultat incurajator au fost efectuate pe muste, viermi si soareci, dar si pe celule sanguine umane, care au fost protejate de distrugere.
Imbatranirea celulelor se produce in momentul in care un proces natural, numit autofagie - un fel de canibalism celular, in timpul caruia celulele afectate sau parti din acestea sunt reciclate - nu functioneaza asa cum trebuie. Iar concentratia de spermidina scade odata cu inaintarea in varsta.
Adaugarea de spermidina intrerupe diverse procese asociate cu imbatranirea si, in acelasi timp, reduce radicalii liberi si mareste durata de viata. Mustele tratate au trait cu 30% mai mult decat cele care nu au primit spermidinia, iar in cazul viermilor, procentul este de 15%.
Desi unul dintre realizatorii studiului sustine ca este vorba de "Sfantul Graal al cercetarii in domeniul imbatranirii", iar un ziar britanic a anuntat deja lansarea iminenta a "pilulei minune, care ar putea mari durata de viata cu pana la 25 de ani", adevarul este va mai trece mult timp pana sa se poata vorbi despre testarea pe oameni. Specialistii in domeniu spun ca desi descoperirea este entuziasmanta, va fi nevoie de multi ani de studiu, inclusiv teste de laborator si pe animale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu