duminică, 24 noiembrie 2013

Lista obligatorie pentru dezvoltarea ta in etapa avansata

Lista obligatorie pentru dezvoltarea ta in etapa avansata
1. Concentreaza-te pe prezent 
Momentul prezent e important din doua motive:
  • provoaca schimbarea
  • aduce emotia de fericire
Daca in primele momente ale dezvoltarii tale te gandeai la trecut si la viitor, acum e cazul
sa te concentrezi pe prezent. Schimbarile nu poti sa le faci in trecut si nici in viitor. Orice
schimbare se face in prezent, iar asta inseamna ca trebuie sa intelegi mai bine momentul
prezent. Ca si pana acum, ai reusit sa intelegi mai bine un lucru atunci cand ai stat mai
mult sa te gandesti la el, sa il observi.

Acum e cazul sa observi prezentul vietii tale. Uneori o sa uiti sa faci asta, o sa uiti sa fii
atent la tine si o sa iti amintesti peste o ora si o sa spui „deci acum o ora faceam asta…”
dar momentul e deja trecut.

Fericirea nu o poti simti cu adevarat daca mintea ta e concentrata pe viitor sau trecut. Poti
sa simti multe alte emotii, dar emotia de fericire e simtita doar cand mintea sta concentrata
pe prezent. Asa ca daca vrei ca dezvoltarea ta sa continue, asta trebuie sa inveti.

2.Renunta la control si la lupta

In primele etape ale dezvoltarii te vezi ca un razboinic in lupta cu:
  • slabiciunile tale
  • cu viciile
  • cu suferinta
  • cu comportamentele nedorite
  • cu ceilalti
  • cu orice :)

Un razboinic este uneori victorios, alteori este invins. E normala aceasta etapa de lupta, in care tot ce iti doresti este sa detii controlul asupra ta si asupra situatiilor.
Dar aceasta etapa este obositoare, iti consuma toata energia si nu esti fericit decat pentru scurte perioade (exact ce spuneam la etapa 2). 
In etapa 3, fericirea ta nu depinde de cat de destept esti, de cat de bun esti ca sa iti mareasca seful salariu, sa iti vina iubita la intalnire. Acum fericirea poate sa faca parte din starea ta de baza, sa fie starea emotionala pe care o ai in cea mai mare parte a zilei.
 Dar ca sa faci asta va trebui sa te lasi vulnerabil. Adica sa iti dai voie si sa suferi, insa cu o mare diferenta de gandire.
Atunci cand suferi sa iti dai seama, sa fii constient ca o sa treaca. Sa iti dai seama ca de fapt suferi pentru ca nu privesti lucrurile din unghiul potrivit. Orice lucru privit din alta perspectiva poate sa para diferit.
Multa lume nu trece pe etapa a 3-a de dezvoltare pentru ca ii e teama de suferinta. Suferinta e doar un mesaj prin care afli ca ai privit o situatie dintr-o perspectiva gresita. Suferinta nu e necesara decat ca sa ne aminteasca sa schimbam punctul de vedere.

Gandeste-te la o situatie pe care o considerai rea, gresita si care dupa o perioada ti-ai dat seama ca te-a ajutat, ca a fost in avantajul tau. La inceput ai suferit cand ai trecut prin aceea situatie. Dar in etapa 3 ai de invatat ca poti sa privesti o situatie direct prin ochii celui care vede partea buna a lucrurilor. 
In etapa de inceput incercai sa schimbi situatiile, dar in etapa avansata nu situatiile doresti sa le schimbi ci perspectiva asupra lor. Oricum situatiile sunt bune, daca astepti un timp. Asa ca de ce sa muncesti sa le schimbi? Mai bine le privesti din perspectiva corecta chiar de la inceput.
Sunt oameni care zic „situatia asta nu are nimic bun in ea, nu am cum sa o vad din alta perspectiva” dar asta se intampla nu pentru ca asa e situatia, ci pentru ca acesti oameni sunt doar pe nivelul 2 de dezvoltare personala.

3. Mediteaza zilnic
20 de minute pe zi de meditatie sunt obligatorii, 30 de minute sunt utile, iar 1 ora de meditatie pe zi inseamna succesul in dezvoltarea ta ultra rapida.
Meditatia este un fel de „resetare” a gandurilor din ziua respectiva daca o faci seara.
Mintea noastra in cursul zilei acumuleaza informatii, orice cuvant auzit este o informatie pentru mintea ta. Daca mergi in tranvai ziua si auzi doi oameni ca se plang si spun „ce viata grea e in Romania” ai senzatia ca aceea replica nu o sa te influenteze.
Dar ajungi acasa, e seara, te pui in pat sa dormi.
In timp ce dormi, mintea proceseaza toate informatiile cu care ai ajuns in contact in timpul
zilei. Si le aseaza in sertare in subconstientul tau, iar in timp acele informatii pe care le
auzi repetat ajung sa iti defineasca personalitatea.
Meditatia sterge acele informatii care te-au bombardat in cursul zilei si pe care doresti sa
le elimini, sa nu intre in personalitatea ta, sa nu faca parte din viata ta.
Nu faci asta constient, pur si simplu facand meditatie se intampla asa. Meditatia nu se
explica usor, este cel mai natural lucru, dar noi am uitat tot ce e natural in noi.

Cauta un mentor, citeste carti despre meditatie, invata sa meditezi. Nu poti trece spre
etapele avansate de dezvoltare personala fara aceasta abilitate.

Primul lucru pentru a medita este sa iti observi respiratia, sa reinveti sa observi lucrurile ca
atunci cand nu le intelegeai, cand erai copil. Ai vazut un copil absorbit de ceva la care se
uita? Pur si simplu vedea pentru prima data un obiect si era „pierdut” in acel moment.
Pare dificil, dar poti face asta. Sa te uiti la un obiect sau la un gand ca si cand nu stii ce
inseamna si sa il privesti ca prima data. Incearca zilnic asta cate 5 minute. O sa observi la
inceput ca e imposibil, apoi ca poti pentru cateva secunde. Apoi din ce in ce mai mult.

duminică, 10 noiembrie 2013

3 descoperiri ale fizicii cuantice, cu impact major asupra vieţii noastre

- Noi gândim încontinuu, fie că vrem sau nu aceasta. Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi.

Iar toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile.
Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul „ceea ce se aseamănă se adună”.
Fiecare gând, indiferent că este bun sau rău, declanşează un proces de rezonanţă. Tot ceea ce va vibra la unison cu energia gândurilor noastre va fi atras automat în viaţa noastră.
Gândurile tale secrete, felul în care îi judeci pe ceilalţi, vorbăria interminabilă a minţii – totul formează un fel de intenţie.
Aşadar, prin gândurile noastre, noi emitem permanent energie către exterior, fapt care influenţează într-o mare măsură ceea ce atragem în viaţa noastră. De aceea, o scanare atentă a propriilor gânduri, mai ales a celor despre noi înşine, ne ajută să conştentizăm ce anume avem de schimbat. Ştiţi ce este minunat aici? Faptul că stă în puterea noastră să ne alegem gândurile. Precum la un televizor, putem comuta pe diferite programe, iar dacă v-aţi săturat de emisiunea „Sunt un prost. Nu fac nimic cum trebuie”, apăsaţi butonul şi alegeţi „Dragostea lui Dumnezeu mă înconjoară şi mă susţine în fiecare clipă a vieţii”. Veţi simţi diferenţa.

1. În crearea realităţii noastre, nu doar gândul este „implicat”. Mai este şi altceva…
Până nu demult, oamenii de ştiinţă au crezut că doar prin gândurile noastre emitem energie către exterior şi că  cel mai puternic emiţător energetic din corpul nostru ar fi creierul, cu impulsurile sale electromagnetice.
Dar trupul nostru dispune de un emiţător şi mai puternic – INIMA – care generează un câmp electric mult mai mare decât cel al creierului. Aceasta este una dintre cele importante descoperiri ale secolului XX: faptul că inima omenească are un rol mult mai important decât acela de a pompa sânge în corpul uman.
Responsabil pentru această descoperire este Institutul de Cradiologie din California care a realizat un studiu aprofundat al inimii. Astfel s-a descoperit faptul că acest organ uman este înzestrat cu ceea ce numim „inteligenţa inimii” şi că influenţele acesteia sunt foarte profunde pentru noi.
Măsurătorile realizate au arătat că inima generază un câmp electric care se extinde cu mult în afara corpului nostru. Acest câmp electric are o anumită formă, aratând ca un inel lat împrejurul trupului, cu o rază de aproximativ 2-3 metri.
Institutul de Cardiologie a mai descoperit că inima interacţionează atât cu trupul, cât şi cu mediul exterior prin câmpurile electromagnetice pe care le generează. Avem motive să credem că acest câmp generat de inimă are influenţă la mulţi kilometri în afara corpului nostru, pornind de la locaţia fizică a inimii.

Cum poate inima să facă aceasta? În ce fel comunică ea? Cum sunt transmise informaţiile?

În primul rând prin EMOŢII.
Ştiinţa ne spune că atunci când simţim o emoţie, ea este transpusă în energii electrice şi magnetice corespunzătoare, care interacţionează cu celulele corpului nostru şi cu atomii lumii înconjurătoare pentru a produce acele efecte formidabile de care vorbesc toate tradiţiile spirituale autentice. Ele ştiu cum să orienteze atenţia aspirantului către inimă, pe când noi o orientăm către raţiune, creând astfel o societate foarte mentală, bazată doar pe logică.
Alte studii asupra inimii au arătat că aceste câmpuri electromagnetice generate de inimă au şi o altă cauză la fel de importantă şi anume CONVINGERILE noastre, toate acele lucruri pe care le credem cu tărie şi în jurul cărora ne modelăm vieţile.
Deci nu numai emoţiile noastre sunt emise în afară, ci mai ales convingerile noastre. Iar inima este un fel de interfaţă care transformă toate emoţiile şi convingerile noastre în energii electromagnetice.
Deci prin sentimentele noastre, prin iubire, iertare, compasiune, dar şi prin mânie, ură, supărare, noi putem produce modificări atât în trupul nostru, cât şi la mulţi kilometri în afara noastră.
Trăgând linie, este bine să reţinem următorul aspect: deşi creierul emite şi el câmpuri electromagnetice, oamenii de ştiinţă au arătat că undele electrice produse de inimă sunt de o sută de ori mai puternice, iar undele magnetice sunt de 5.000 de ori mai puternice decât cele generate de creier.
Astfel se explică de ce vindecarea se obţine mai repede printr-o susţinere afectivădecât doar printr-un proces de gândire, pentru că noi emitem mai multă energie prin intermediul inimii decât prin intermediul creierului.

2. ADN-ul uman are o influenţă directă asupra lumii înconjurătoare
Există încă o descoperire ştiinţifică importantă care ne arată cum influenţăm realitatea în care trăim.
Ştim, teoretic, că totul este interconectat şi în mod tainic interdependent. Dar să vedem cum se traduce această lege, la nivelul micro-universului nostru.
Studiile de laborator au arătat că ADN-ul uman influenţează direct particuleleelementare responsabile pentru toate fenomenele electromagnetice, numite fotoni(fotonul fiind denumit şi cuantă de lumină).
Fizicianul rus Vladimir Poponin a realizat nişte experimente faimoase la începutul anilor ’90. El a pus într-o eprubetă închisă ADN uman şi fotoni, dorind să afle ce influenţă are ADN-ul uman asupra fotonilor. Dintr-una dintre eprubete s-a extras tot aerul, pentru a obţine “vid” (vidul este un termen care induce în eroare, deoarece el nu este un spaţiu gol, ci este plin de informaţii şi energie). Într-un astfel de spaţiu există fotoni care pot fi măsuraţi destul de exact cu unele aparate specifice.
În experimentul lui Poponin, aceşti fotoni s-au distribuit, aşa cum era de aşteptat, în mod dezordonat, fără să respecte o anumită ordine.
Apoi a fost introdus ADN uman în această eprubetă vidată. Şi acum s-a produs un lucru foarte surprinzător. ADN-ul uman avea o influenţă directă asupra fotonilor:printr-o forţă misterioasă, el ordona fotonii în forme regulate.
Acest aspect este foarte, foarte profund, deoarece arată că substanţa din care suntem creaţi, adică ADN-ul, are o influenţă directă asupra particulelor din care este creată lumea înconjurătoare, adică fotonii atomilor. Este prima dată când ştiinţa occidentală a demonstrat ceea ce tradiţiile spirituale străvechi au spus cu mult timp în urmă: suntem parte integrantă din această lume şi o influenţăm în permanenţă.
Iar experimentul nu se opreşte aici… Când ADN-ul uman a fost extras din eprubetă, fotonii s-au comportat ca şi cum ADN-ul era încă prezent acoloŞi-au păstrat poziţia lor ordonată. Fotonii şi ADN-ul uman încă mai păstrau legătura, deşi fuseseră separaţi fizic. Părea că un anume câmp subtil încă le ţinea conectate.
Concluzia experimentului lui Poponin a fost aceea că există un câmp cuantic care ne uneşte cu tot ceea ce există în jurul nostru. Prin intermediul acestui câmp, suntem mereu în legătură cu toţi şi cu toate, fie că suntem conştienţi sau nu de aceasta.

3. ADN-ul uman este influenţat, la rândul său, de sentimente
Senimentele umane care izvorăsc din inimă, având în spate convingerile noastre puternice, modifică efectiv forma ADN-ului, iar acesta influenţează atomii, după cum am văzut.
S-au testat efectele sentimentelor pure asupra ADN-ului. Pentru aceasta a fost izolat ADN de la diferite persoane  în câte o eprubetă. Aceste eprubete cu ADN au fost supuse unor puternice câmpuri emoţionale. Pentru aceasta, subiecţii experimentului au folosit diferite tehnici emoţionale şi spirituale.
S-a observat un lucru care, protrivit vechilor legi ale fizicii, nu ar fi trebuit să se petreacă. În timp ce participantul emitea un câmp emoţional puternic, au putut fi măsurate reacţii electrice la nivelul ADN-ului. Persoanele care au participat la acest test puteau influenţa  molecula de ADN din eprubetă doar prin intermediul emoţiilor lor puternice.
Când subiecţii experimentului emiteau stări de iubire, recunoştinţă, molecula de ADN se dilata, lanţurile ADN-ului se deschideau, se măreau.
Când subiecţii respectivi trăiau stări de furie, frustrare, stres, molecula de ADN se micşora şi bloca astfel multe din codurile sale, răspunzând emoţiilor negative printr-o evidentă contracţie.
S-a observat astfel, în mod empiric, cum emoţiile, convingerile, sentimentele noastre pot modifica structura moleculei de ADN, precum şi ordonarea acesteia în celule.
Mai mult chiar, oamenii de ştiinţă au remarcat că această blocare a codurilor ADN putea fi anulată deîndată ce experimentatorii emiteau din nou stări de recunoştinţă, iubire şi fericire.
Aceste descoperiri, care au arătat că genele ADN-ului sunt modificate de energiile din exterior, stau la baza întemeierii unei noi ştiinţe, denumită Epigenetică. Creierul este un centru de comandă care interpretează evenimentele din exterior şi apoi trimite în trup semnale corespunzătoare. Printre aceste semnale se numără atât reacţiile  biochimice, cât şi undele electromagnetice. Aceste semnale influenţează în mod direct celulele şi produc astfel modificări ale codurilor lor genetice.
Cu ajutorul unui ceas atomic foarte precis, s-a măsurat diferenţa de timp dintre emiterea unei emoţii şi reacţia ADN-ului. S-a observat că reacţia ADN-ului avea loc întotdeauna simultan.
Tot ceea ce gândim şi simţim, ADN-ul nostru percepe în mai puţin de o nanosecundă (0,000000001 secunde), iar aceasta indiferent dacă mostra de ADN se află lângă noi sau pe cealaltă parte a Pământului.
Concluzia?
Gândurile şi sentimentele noastre pot modifica ADN-ul, iar ADN-ul modifică în mod direct materia din care este structurată lumea.
Atunci când trăim anumite stări, cum ar fi, de exemplu, compasiune, iertare, dragoste, dar şi stări negative, ca de exemplu mânie ură, supărare, gelozie, noi influenţăm direct structura ADN-ului nostru, iar aceste modificări se propagă în trupul nostru, cât şi în afara noastră pe distanţe extraordinar de mari, datorită câmpului cuantic, influenţând tot ceea ce există în această lume.
În documentar apar oamenii de stiinta: Dr. Bruce H. Lipton, Gregg Braden, dr. Rupert Sheldrake, Prof. Dr. Dr. Ervin Laszlo, Prof. Dr. Fritz A. Popp, Lynn McTaggart Bärbel Mohr, Prof. Dr. James Hurtak, Dr. Masaru Emoto, dr. Eric Pearl, prof. dr. Hans-Peter Dürr, Dr. James L. Oschman, Dr. John Hinwood, Dr. James M. Sigafoose, Patricia Atanas, Dr. Peter Bancel, Renée Coltson, dr. Desiree Hurtak, Anna Rocker, Isabelle de Fallois, Michaela Merten, Julia Franckh, Fantuzzi, Lionel Wharton si Max Alberti.

sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Planes Collide in Mid Air - Terrifying Skydiving Accident caught on camera - Exclusive Full

duminică, 20 octombrie 2013

Capitalele lumii - lista




Tara

Capitala

Afghanistan

Kabul

Africa de Sud

Pretoria (administrativ), Cape Town (legislativ), Bloemfontein (judiciar)

Albania

Tirane

Algeria

Algiers

Andorra

Andorra la Vella

Anglia

London

Angola

Luanda

Antigua si Barbuda

St. John's

Arabia Saudita

Riad

Argentina

Buenos Aires

Armenia

Yerevan

Austria

Vienna

Azerbaijan

Baku

Bahamas

Nassau

Bahrain

Manama

Bangladesh

Dacca

Barbados

Bridgetown

Belarus

Minsk

Belgia

Brussels

Belize

Belmopan

Benin

Porto-Novo

Bhutan

Thimphu, Thimbu

Bolivia

La Paz

Bosnia

Sarajevo

Botswana

Gaberone

Brazilia

Brasilia

Brunei Darussalam

Bandar Seri Begawan

Bulgaria

Sofia

Burkina Faso

Ouagadougou

Burma / Myanmar

Rangoon / Yangon

Burundi

Bujumbura

Cambogia

Phnom Penh

Camerun

Yaoundé

Canada

Ottawa

Cape Verde

Praia

Cehia

Praga

Chiad

N'Djamena

Chile

Santiago

China

Beijing

Cipru

Nicosia

Columbia

Bogotá

Comoros

Moroni

Congo

Kinshasa

Costa Rica

San Jose

Côte d'Ivoire

Yamoussoukro

Croatia

Zagreb

Cuba

Havana

Danemarca

Copenhaga

Djibouti

Djibouti

Dominica

Roseau

Ecuador

Quito

Egypt

Cairo

El Salvador

San Salvador

Equatorial Guinea

Malabo

Emiratele Unite ale Arabiei

Abu Dhabi

Eritrea

Asmara

Estonia

Tallinn

Ethiopia

Addis Ababa

Fiji

Suva

Finland

Helsinky

Franta

Paris

French Guiana

Cayenne

Gabon

Libreville

Gambia, The

Banjul

Georgia

Tbilisi

Germania

Berlin

Ghana

Accra

Grecia

Atena

Grenada

St. George's

Guadeloupe

Basse-Terre

Guatemala

Guatemala City

Guinea

Conakry

Guinea-Bissau

Bissau

Guyana

Georgetown

Haiti

Port-au-Prince

Honduras

Tegucigalpa

India

New-Delhi

Indonesia

Jakarta

Iran

Teheran

Iraq

Bagdad

Irlanda

Doublin

Islanda

Reykjavik

Israel

Jerusalem

Italia

Roma

Iugoslavia

Belgrad

Jamaica

Kingston

Japonia

Tokyo

Jordan

Amman

Kazakhstan

Almaty

Kenya

Nairobi

Korea

Pyongyang

Kuveit

Kuveit

Kyrgyzstan

Bishkek

Laos

Vientiane

Letonia

Riga

Lebanon

Beirut

Lesotho

Maseru

Liberia

Monrovia

Libia

Tripoli

Linchenstein

Vaduz

Lituania

Vilnius

Luxemburg

Luxemburg

Macedonia

Skopje

Madagascar

Antananarivo

Martinique

Fort-de-France

Malaesia

Kuala Lumpur

Maldives

Male

Mali

Bamako

Malta

Valletta

Malawi

Lilongwe

Maroc

Rabat

Marshall Islands

Majuro

Mayotte

Mamoudzou

Mauritania

Nouakchott

Mauritius

Port Louis

Mexic

Mexico City

Mongolia

Ulan Bator

Mozambic

Maputo

Namibia

Windhoek

Nepal

Katmandu

Netherlands Antilles

Willemstad

Nicaragua

Managua

Niger

Niamey

Nigeria

Abuja

Norvegia

Oslo

Noua Zeilanda

Wellington

Olanda

Amsterdam

Oman

Muscat

Pakistan

Islamabad

Palestina

Gaza

Panama

Panama City

Papua New Guinea

Port Moresby

Paraguay

Asunción

Peru

Lima

Philippines, The

Manila

Polonia

Warsaw

Portugalia

Lisabona

Qatar

Doha

Republica Africana Centrala

Bangui

Republica Dominicana

Santo Domingo

Reunion

Saint-Denis

Romania

Bucuresti

Rusia

Moscova

Rwanda

Kigali

Samoa

Apia

São Tomé and Principe

São Tomé

Senegal

Dakar

Seychelles

Victoria

Sierra Leone

Freetown

Siria

Damascus

Slovacia

Bratislava

Slovenia

Ljubljana

Solomon Islands

Honiara

Somalia

Mogadishu

Spania

Madrid

Sri Lanka

Colombo

St. Kitts and Nevis

Basseterre

St. Lucia

Castries

St. Vincent and the Grenadines

Kingstown

Statele Unite ale Americii

Washington

Sudan

Khartoum

Suedia

Stockholm

Suriname

Paramaribo

Swaziland

Mbabane

Switzerland

Bern

Taivan

Taipei

Tadjichistan

Dushanbe

Tanzania

Dar es Salaam

Tailanda

Bangkok

Togo

Lome

Tonga

Nukualofa

Trinidad and Tobago

Port-of-Spain

Tunisia

Tunis

Turcia

Ankara

Turkmenistan

Ashgabat

Tuvalu

Funafuti

Ucraina

Kiev

Uganda

Kampala

Ungaria

Budapesta

Uruguay

Montevideo

Uzbekistan

Taskent

Vanuatu

Port Vila

Venezuela

Caracas

Vietnam

Hanoi

Yemen

Sanaá

Zambia

Lusaka

Zimbabwe

Harare

andyszekely.ro